Näringsinnehåll
1 portion: 10 g kolhyderater
Ingredienser (4 port)
Cirka 800 g zucchini
1 dl finklippt dill
2 ½ dl lingon, färska eller tinade
frysta
1 ½ dl riven ost, gärna mild
1 tsk salt
vitpeppar och svartpeppar
1 msk olivolja
Recept
Zucchinigratäng med dill och lingon

En fräsch och lättlagad gratäng som piggar upp det mustiga köttet Använd gärna fina lokala råvaror.
Gör så här:
- Hyvla eller skär zucchinin tunt.
- Lägg de tunna zucchiniskivorna i en skål och salta, blanda runt väl.
- Låt stå och dra i cirka 20 minuter (då släpper en del vätska).
- Sätt ugnen på 200° C.
- Häll av den vätska som har bildats och blanda zucchinin med olivoljan.
- Lägg över hälften av zucchinin i en gratängform, strö över dillen, vitpeppar och svartpeppar samt ¾ av lingonen.
- Lägg över resten av zucchinin och peppra även lite här.
- Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut gratängen och fördela osten jämnt över den gyllenbruna zucchinin och sätt in ytterligare 10 minuter.
- Ta ut gratängen när osten har smält fint och dekorera med resterande lingon.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025