« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 små schalottenlökar

½ liten fänkål

2 lagerblad

1 stor kvist färsk timjan

rapsolja till stekning

3 dl torrt vitt vin

4 dl fiskbuljong eller utspädd

fond på flaska

4 dl vispgrädde

salt

Vitvinssås

Vitvinssås

Enkelt och gott ska det vara

Gör så här:

1. Fräs lök, fänkål, lagerblad och timjan i rapsolja på svag värme i ca två minuter.
2. Tillsätt vinet och låt reducera tills ca hälften av vätskan återstår.
3. Häll i fonden och låt reducera ytterligare, tills cirka tre dl vätska återstår.
4. Tillsätt vispgrädde och koka ner tills såsen fått en bra konsistens.
5. Sila och smaka av med salt.
6. Mixa med stavmixer precis före servering.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025