« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 nät färska blåmusslor

2 bananschalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 liten morot

½ liten fänkål

5 timjankvistar

3 dl torrt vitt vin

rapsolja

Vinkokta blåmusslor

Vinkokta blåmusslor

Hösten är perfekt för skaldjur

Gör så här:

1. Skrubba och rensa musslorna ordentligt. Släng trasiga och öppna musslor som inte stänger
sig när du knackar på dem.
2. Hacka grönsakerna fint. Riv gärna vitlöken om du har ett zestjärn.
3. Hetta upp olja i en rymlig kastrull och fräs grönsakerna tills de mjuknat men inte tagit färg.
4. Tillsätt musslorna och vinet och lägg snabbt på ett lock. Koka upp tills musslorna öppnat sig, cirka 2 minuter.
5. Plocka bort eventuella stängda musslor.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025