« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

900 g cheriepotatis

2 st schalottenlökar

2 dl oliv-/rapsolja

(eller klarnat smör)

1 dl rödvinsvinäger eller

annan favoritvinäger

1 kruka kruspersilja

1 kruka gräslök,

gärna kinesisk

2 dl smetana

salt

svartpeppar

Vinägerstekt cheriepotatis med kruspersilja och smetana

Vinägerstekt cheriepotatis med kruspersilja och smetana

Den perfekta sommarmaten

Gör så här:

1. Skiva potatisen och schalottenlöken i tunna skivor.

2. Värm en panna med olja, lägg i potatisen och låt den ligga tills den fått en fin yta, vänd
och stek andra sidan.

3. Krydda med salt och peppar. Häll på vinägern och lägg i schalottenlöken.
4. Hacka örterna fint och toppa potatisen med dem.

5. Dra åt sidan och servera med smetana.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025