« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion 332 kcal

12 g kolhydrat

17 g fett (varav 3 g mättat)

31 g protein

7 g fibrer

Ingredienser (1 port)

1 tsk sesamolja

1 rispapper

1 stort ägg

40 g broccoli

1 dl sojabönor

0,5 dl skalade räkor

en näve ruccola

sriracha

1 salladslök

1 tsk sesamfrön

0,5 lime

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Vietnamesisk rispappersomelett

Vietnamesisk rispappersomelett

Omelett i ny tappning! Rispapperet ger omeletten lite krispighet. Tillsammans med en hög av grönt på toppen får du en mättande och näringsrik middag i en handvändning.

Gör så här:

  1. Häll sesamolja i en stekpanna och lägg ner ett rispapper.
  2. Knäck över ett ägg och rör om det försiktigt uppe på rispapperet. Stek på svag värme tills ägget blivit krämigt.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och stek ihop med sojabönor i en annan panna med lite sesamolja.
  4. Stjälp upp omeletten på en tallrik och toppa med broccoli, sojabönor, räkor och ruccola.
  5. Strimla salladslök och strö över. Ringla på sriracha-sås och toppa med sesamfrön. Servera med en klyfta lime.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025