Näringsinnehåll
En portion: 11 g kolhydrater
Ingredienser (4 port)
600 g brysselkål
250 g svamp, ta din favorit
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
salt och peppar
Recept
Ugnsrostad brysselkål med svamp och balsamvinäger

Ett enkelt och smakrikt tillbehör som passar till det mesta och får även den mest inbitne kålskeptiker att omvändas.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° C. Ansa brysselkålen och dela dem på längden.
- Skär svampen i mindre bitar.
- Klä en ugnsform med aluminiumfolie och lägg svamp och brysselkål i formen, salta och peppra.
- Häll över hälften av olivoljan och blanda så att svamp och kål är väl täckta.
- Sätt in i ugnen och rosta i cirka 20 minuter.
- Blanda under tiden ihop resterande olivolja, balsamvinäger och honung.
- När kålen är färdig, häll över balsamvinägerdressingen och servera.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025