Ingredienser (4 port)
Ca 600 g kycklingbröst med skinn
Några kvistar timjan och rosmarin (eller 1 tsk torkade av varje sort)
1 citron
1 1/2 msk olivolja
Salt och peppar
Ugnsgrillade kycklingbröst med citron och örter

Perfekt saftiga kycklingbröst får man bäst med en ugnstermometer
Gör så här:
Perfekt saftiga kycklingbröst får man bäst med en ugnstermometer
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Gnid in skinnsidan på kycklingfiléerna med salt.
- Lägg kycklingen i en het stekpanna med skinnsidan ner. Stek kycklingen i ett par minuter.
- Häll oljan i stekpannan, lägg ner kryddorna. Salta och peppra på kycklingen. Stek ytterligare ett par minuter, men se upp så att du inte bränner skinnet.
- Vänd kycklingenfiléerna när skinnet fått en fin stekyta och stek ytterligare några minuter.
- Skiva ner halva citronen i stekpannan.
- Om du har en ugnssäker stekpanna kan du använda den i ugnen; annars får du flytta över kycklingfiléerna, med kryddor, citron och köttsaft till en ugnsform.
- Sätt i en temometer i kycklingens tjockaste del, och sätt in i ugnen.
- Ta ut kycklingen vid 65-68 grader. Låt den svalna en stund i formen.
- Pressa ut citronsaften ur de grillade citronskivorna i stekskyn.
- Skiva kycklingen i skivor och vänd dem i stekskyn.
- Lägg upp kycklingen på ett fat, dekorera med lite gränt och riv lite citronskal över den.
Kolhydrater
1 portion: 0,7 g
4 portioner: 3 g
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025