« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela degen: 116 g kolhydrater

Ett tunnbröd: 12 g kolhydrater

Ingredienser

10 st:

2 dl havremjöl

2 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

¾ tsk salt

3 ½ dl vatten

3 msk rapsolja

Recept

Linda Andersson

Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost och mellis – eller använd dem som pizzabotten och toppa med dina favoritsmaker.

Gör så här:

  1. Blanda havremjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Rör om ordentligt.
  2. Blanda ner rapsoljan i vattnet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en deg. Låt degen stå i cirka 5 min så blir den fastare i konsistensen.
  3. Strö lite havremjöl på ett bakbord. Lägg degen ovanpå och dela den i cirka 10 bitar.
  4. Kavla ut degbitarna till rundlar, ungefär 1 cm tunna. Mjöla både under och lite ovanpå när du kavlar. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel (för att det inte ska bildas luftbubblor under gräddningen.)
  5. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut eller tills brödet fått lagom med färg. Lägg dem på ett galler för att svalna.

 

 

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025