Näringsinnehåll
Hela receptet: 240 g kolhydrater
Per portion: 40 g kolhydrater
Ingredienser (6 port)
Sockerkaka med stevia:
4 ägg, stora
2 dl steviasocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa vaniljpulver
1/2 citron, rivet skal
smör till formen
ströbröd eller riven kokos till formen
Trifle:
2 dl sommarbär, exempelvis jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär, röda vinbär
2 msk koncentrerad flädersaft
6 skivor sockerkaka
2 dl vispgrädde
1/2 lime, rivet skal
Några blad färsk mynta
Recept
Trifle på grillad sockerkaka, flädermarinerade bär & vispgrädde

Perfekt sommardessert om du har sockerkaka över från fikat. Baka annars sockerkakan i förväg – triflen monterar du ihop på nolltid.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör i gulorna. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i äggvitesmeten.
- Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.
- Vispa grädden. Lägg bären i flädersaften.
- Skär sockerkaksbitar och grilla dem hastigt på båda sidorna på eftervärmen på grillen.
- Varva sockerkaka, vispgrädde och flädermarinerade bär i portionsskålar. Toppa med lite rivet limeskal och myntablad.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025