« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet: 240 g kolhydrater

Per portion: 40 g kolhydrater

Ingredienser (6 port)

Sockerkaka med stevia:

4 ägg, stora

2 dl steviasocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa vaniljpulver

1/2 citron, rivet skal

smör till formen

ströbröd eller riven kokos till formen

Trifle:

2 dl sommarbär, exempelvis jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär, röda vinbär

2 msk koncentrerad flädersaft

6 skivor sockerkaka

2 dl vispgrädde

1/2 lime, rivet skal

Några blad färsk mynta

Recept

Anna Wendt

Trifle på grillad sockerkaka, flädermarinerade bär & vispgrädde

Trifle på grillad sockerkaka, flädermarinerade bär & vispgrädde

Perfekt sommardessert om du har sockerkaka över från fikat. Baka annars sockerkakan i förväg – triflen monterar du ihop på nolltid.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör i gulorna. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i äggvitesmeten.
  2. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.
  3. Vispa grädden. Lägg bären i flädersaften.
  4. Skär sockerkaksbitar och grilla dem hastigt på båda sidorna på eftervärmen på grillen.
  5. Varva sockerkaka, vispgrädde och flädermarinerade bär i portionsskålar. Toppa med lite rivet limeskal och myntablad.

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025