Ingredienser (1 port)
1 liten burk tonfisk i vatten (95 g)
1 msk majonnäs
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 msk kapris
1 selleristjälk i tunna skivor
1 strimlad salladslök
lite örtsalt och svartpeppar
2 stora hela salladsblad av romansallad (eller isbergssallad)
½ tärnad avokado
1 liten näve, ca 20 g, babyspenat
några msk röda bönor (¼ burk)
5 körsbärstomater i tärningar
Tonfiskbåtar på en bädd av grönt

Gör så här:
En lätt och härlig sallad som man med fördel kan ta en skiva grovt rågbröd till. Dela brödskivan på hälften och bred på smör eller färskost.
1. Häll av vattnet från tonfisken. |
2. Blanda majonnäs, senap och citronsaft. Salta med lite örtsalt och krydda med peppar. |
3. Vänd ner tonfisken, kapris, salladslök och selleri. |
4. Ta fram din lunchlåda och lägg ner spenaten, häll över bönor och avokado. Häll över några droppar citronsaft |
5. Lägg på salladsbladen på bönorna och spenaten. Fyll salladsbladen med tonfiskröran och toppa med lite tomat. Klart! |
Näringsinnehåll
En portion: 19,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025