Ingredienser (1 port)
1 liten burk tonfisk i vatten (95 g)
1 msk majonnäs
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 msk kapris
1 selleristjälk i tunna skivor
1 strimlad salladslök
lite örtsalt och svartpeppar
2 stora hela salladsblad av romansallad (eller isbergssallad)
½ tärnad avokado
1 liten näve, ca 20 g, babyspenat
några msk röda bönor (¼ burk)
5 körsbärstomater i tärningar
Tonfiskbåtar på en bädd av grönt
Gör så här:
En lätt och härlig sallad som man med fördel kan ta en skiva grovt rågbröd till. Dela brödskivan på hälften och bred på smör eller färskost.
| 1. Häll av vattnet från tonfisken. |
| 2. Blanda majonnäs, senap och citronsaft. Salta med lite örtsalt och krydda med peppar. |
| 3. Vänd ner tonfisken, kapris, salladslök och selleri. |
| 4. Ta fram din lunchlåda och lägg ner spenaten, häll över bönor och avokado. Häll över några droppar citronsaft |
| 5. Lägg på salladsbladen på bönorna och spenaten. Fyll salladsbladen med tonfiskröran och toppa med lite tomat. Klart! |
Näringsinnehåll
En portion: 19,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 14 apr. 2025