Näringsinnehåll
Hela receptet:
Fett: 90 g
Kolhydrater: 197 g
Protein: 83 g
Ingredienser (4 port)
1 dl svart quinoa
1 zucchini, 300 g
2 paprikor i olika färger
100 g frysta sojabönor
2 msk hackad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
400 g fast tofu
sesamolja till stekning
Salt
Woksås:
1 pressad lime
2 msk sesamolja
4 msk japansk soja
2 tsk fisksås
½ tsk honung
1 msk riven ingefära
Recept
Tofu Stir Fry

Snabbt stekta grönsaker och tofu i en härlig woksås serveras till lite gryn. Här i form av svart quinoa. Även fullkornsris är gott till.
Gör så här:
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rör ihop ingredienserna till woksåsen.
- Skär zucchinin i centimetertjocka skivor och halvera dem. Skär paprikan i strimlor och skala och hacka ingefära och vitlök. Strimla salladslökarna tvärsöver.
- Hetta upp lite sesamolja i en stor stekpanna och stek först zucchinin så den får färg på båda sidor. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan paprikorna. Lägg i ingefära och vitlök mot slutet. Lägg i zucchinin igen och tillsätt sojabönorna. Salta lätt. Låt allt bli varmt.
- Häll av tofun och torka den torr med hushållspapper. Bryt den i lämpliga bitar och stek den hastigt i en separat het panna med sesamolja så den får lite färg. Lägg över den i grönsaksblandningen, häll på woksåsen och låt allt hastigt bli varmt.
- Strö över strimlad salladslök och sesamfrön och servera med quinoa.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025