« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 90 g

Kolhydrater: 197 g

Protein: 83 g

Ingredienser (4 port)

1 dl svart quinoa

1 zucchini, 300 g

2 paprikor i olika färger

100 g frysta sojabönor

2 msk hackad ingefära

2 vitlöksklyftor

2 salladslökar

2 msk rostade sesamfrön

400 g fast tofu

sesamolja till stekning

Salt

Woksås:

1 pressad lime

2 msk sesamolja

4 msk japansk soja

2 tsk fisksås

½ tsk honung

1 msk riven ingefära

Recept

Liselotte Forslin/Söderberg agentur

Tofu Stir Fry

Tofu Stir Fry

Snabbt stekta grönsaker och tofu i en härlig woksås serveras till lite gryn. Här i form av svart quinoa. Även fullkornsris är gott till.

Gör så här:

  1.  Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rör ihop ingredienserna till woksåsen.
  3. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor och halvera dem. Skär paprikan i strimlor och skala och hacka ingefära och vitlök. Strimla salladslökarna tvärsöver.
  4. Hetta upp lite sesamolja i en stor stekpanna och stek först zucchinin så den får färg på båda sidor. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan paprikorna. Lägg i ingefära och vitlök mot slutet. Lägg i zucchinin igen och tillsätt sojabönorna. Salta lätt. Låt allt bli varmt.
  5. Häll av tofun och torka den torr med hushållspapper. Bryt den i lämpliga bitar och stek den hastigt i en separat het panna med sesamolja så den får lite färg. Lägg över den i grönsaksblandningen, häll på woksåsen och låt allt hastigt bli varmt.
  6. Strö över strimlad salladslök och sesamfrön och servera med quinoa.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025