« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 125 g

Kolhydrater: 9 g

Protein: 180 g

Beräknat på laxsida som väger 750 g (175 g per portion).

Ingredienser

1 laxsida (räkna 150–200 g

lax per portion)

1 kruka koriander

½–1 chili eller ca 1 tsk

chiliflakes

2–3 msk riven färsk

ingefära

1–2 vitlöksklyftor

saften från ½ lime

Recept

Kristina Andersson

Thailax

Thailax

Ett favoritrecept som passar lika bra till middagsbjudningen som i vardagen och går fint att frysa in i portionsförpackningar som hemgjort halvfabrikat. Lax är rikt på såväl omega-3 som D-vitamin.

Gör så här:

Gör så här:
  1.  Lägg laxsidan i en ugnsfast form.
  2.  Hacka koriandern och chilin. Riv ingefäran och vitlöken. Blanda kryddorna och fördela jämnt över laxen. Häll över saften från limen.
  3. Tillaga i ugnen i 150 grader tills den har nått en innertemperatur på 55 grader.
  4. Servera med ris och grönsaker.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025