Näringsinnehåll
Hela receptet:
Fett: 125 g
Kolhydrater: 9 g
Protein: 180 g
Beräknat på laxsida som väger 750 g (175 g per portion).
Ingredienser
1 laxsida (räkna 150–200 g
lax per portion)
1 kruka koriander
½–1 chili eller ca 1 tsk
chiliflakes
2–3 msk riven färsk
ingefära
1–2 vitlöksklyftor
saften från ½ lime
Recept
Thailax

Ett favoritrecept som passar lika bra till middagsbjudningen som i vardagen och går fint att frysa in i portionsförpackningar som hemgjort halvfabrikat. Lax är rikt på såväl omega-3 som D-vitamin.
Gör så här:
Gör så här:
- Lägg laxsidan i en ugnsfast form.
- Hacka koriandern och chilin. Riv ingefäran och vitlöken. Blanda kryddorna och fördela jämnt över laxen. Häll över saften från limen.
- Tillaga i ugnen i 150 grader tills den har nått en innertemperatur på 55 grader.
- Servera med ris och grönsaker.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025