Ingredienser (2 port)
250 g köttfärs
½ påse tacokryddor, eller gör en egen blandning med spiskummin, oregano, chilipulver, paprikapulver
100 g strimlad isbergssallad
10 körsbärstomater i små bitar
½ finhackad röd eller grön paprika
½ burk röda kidneybönor
2 strimlade salladslökar
100 g tinade majskorn
20 g nachos, ungefär två små nävar
5 msk av din favoritsalsa, köp färdig eller gör egen
Tacosallad på burk

Gör så här:
En vacker sallad i glasburk. Så enkelt och praktiskt! Tänk på att lägga de ”blöta” ingredienserna i botten, och fortsätt uppåt med det torraste på toppen.
1. Bryn köttfärsen i lite olja och krydda med tacokryddorna, häll på 1 dl vatten och låt koka i några minuter på medelvärme tills vattnet har kokat in. Låt svalna. |
2. Ta fram två glasburkar med lock som rymmer ca 1,5 l och börja med att fördela salsan i botten på varje burk. |
3. Fortsätt med att dela upp isbergssalladen och lägg den ovanpå salsan. |
4. I tur och ordning lägger du i ingredienserna enligt principen att det blötaste ska vara underst. Lägg på hackade tomater och paprika. Fortsätt med kidneybönor, salladslök och majskorn. Toppa med den avsvalnade köttfärsen och slutligen nachosen, som man med fördel kan smula i handen så det blir lite mindre bitar. |
5. Förslut burken och ställ kallt. När det är dags att servera är det bara att hälla upp allt på en tallrik. |
Näringsinnehåll
En portion: 32,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025