Näringsinnehåll
Hela receptet:
Protein: 18 g
Fett: 48 g
Kolhydrater: 53 g
Ingredienser (4 port)
4 portioner:
1 stort knippe persilja,
ca 300 g
3 st tomater
2 st salladslökar eller en
liten rödlök
Ca ½ dl finmalen bulgur
(gärna en mörk sort)
1 dl finhackad färsk mynta
eller 2 msk torkad mynta
Ca 2 citroner beroende
hur sur du vill ha din
sallad
0,5 dl olivolja
Salt
Recept
Tabouli

Tabouli är något av det godaste jag vet. En fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter.
Gör så här:
- Skölj alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan, som kan innehålla sandkorn.
- Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
- Häll över salladen i en stor skål och blanda. Smaka dig fram hur salt/sur du vill ha den. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska som bulguren kommer att suga åt sig av och svälla upp.
- Låt stå i ca 5–6 minuter Blanda lite till och servera!
------------------------
Ur Allt om Diabetes nr 2, 2023
Text: Ulrika Lundberg
Foto: Ulrika Ekblom
Recept: Zeina Mourtada
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025