« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Protein: 18 g

Fett: 48 g

Kolhydrater: 53 g

Ingredienser (4 port)

4 portioner:

1 stort knippe persilja,

ca 300 g

3 st tomater

2 st salladslökar eller en

liten rödlök

Ca ½ dl finmalen bulgur

(gärna en mörk sort)

1 dl finhackad färsk mynta

eller 2 msk torkad mynta

Ca 2 citroner beroende

hur sur du vill ha din

sallad

0,5 dl olivolja

Salt

Recept

Zeina Mourtada

Tabouli

Tabouli

Tabouli är något av det godaste jag vet. En fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter.

Gör så här:

  1. Skölj alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan, som kan innehålla sandkorn.
  2. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
  3. Häll över salladen i en stor skål och blanda. Smaka dig fram hur salt/sur du vill ha den. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska som bulguren kommer att suga åt sig av och svälla upp.
  4. Låt stå i ca 5–6 minuter Blanda lite till och servera!

------------------------

Ur Allt om Diabetes nr 2, 2023

Text: Ulrika Lundberg

Foto: Ulrika Ekblom 

Recept: Zeina Mourtada

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025