« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

Stuvning:

8 blad sallad, blandade

1 dl crème fraiche

3 dl vispgrädde

1 kruka gräslök, gärna kinesisk

salt

Stekt biff:

600 g hängmörad biff

1 msk klarnat smör el. matolja

salt

svartpeppar

Stuvad sallad med kinesisk gräslök och stekt biff

Stuvad sallad med kinesisk gräslök och stekt biff

Den perfekta sommarmaten

Gör så här:

Stuvning:
1. Strimla salladen i mindre bitar. Koka ihop crème fraiche och vispgrädde tills hälften återstår, tillsätt sallad och nyskuren gräslök.
2. Smaka av med salt.


Stekt biff:
1. Krydda biffen med salt och peppar.
2. Värm en panna och lägg i fettet. Stek biffen hårt på båda sidor.

3. Lyft upp och baka biffen i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 52 grader.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025