Ingredienser (4 port)
Stuvning:
8 blad sallad, blandade
1 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 kruka gräslök, gärna kinesisk
salt
Stekt biff:
600 g hängmörad biff
1 msk klarnat smör el. matolja
salt
svartpeppar
Stuvad sallad med kinesisk gräslök och stekt biff
Den perfekta sommarmaten
Gör så här:
Stuvning:
1. Strimla salladen i mindre bitar. Koka ihop crème fraiche och vispgrädde tills hälften återstår, tillsätt sallad och nyskuren gräslök.
2. Smaka av med salt.
Stekt biff:
1. Krydda biffen med salt och peppar.
2. Värm en panna och lägg i fettet. Stek biffen hårt på båda sidor.
3. Lyft upp och baka biffen i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 52 grader.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025