« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 160 g

Kolhydrater: 160 g

Protein: 148 g

Ingredienser (4 port)

600 g rödingfilé med skinn

2 msk smör

flingsalt och nymalen

svartpeppar

Kaprisstekta betor:

500 g gul- eller rödbetor

1 msk rapsolja

½ dl kapris

Potatisstomp:

600 g mjölig potatis

100 g cream cheese

3–4 msk hackad gräslök

salt och nymalen vitpeppar

Brynt smör:

50 g smör

Recept

Liselotte Forslin/Söderberg agentur

Stekt röding med kaprisstekta betor, potatisstomp och brynt smör

Stekt röding med kaprisstekta betor, potatisstomp och brynt smör

Röding är snabblagat och gott. Med sötsalta betor, en grov stomp och lite brynt smör blir det här en riktigt smarrig middag.

Gör så här:

  1. Koka betorna mjuka med skal ca 30 minuter. Skala dem under kallt vatten och skär i klyftor. Stek dem i smör så de får lite färg och blanda i kaprisen. Salta och peppra och håll varmt.
  2. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Rör cream cheesen smidig med gräslök och salt och peppar i en stor skål. Lägg i potatisen och krossa den mycket lätt med en stor gaffel och vänd runt försiktigt.
  3. Skär fisken i portionsbitar och stek dem i smör, först med köttsidan ner 1 minut sedan på skinnsidan ca 2 minuter. Salta och peppra.
  4. Bryn smöret tills det doftar nötigt och är gyllene. Lägg upp och servera.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025