« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion

Energi 297 kcal

Protein 17g

Fett 13g

Kolhydrater 25g

Fibrer 3g

Ingredienser (2 port)

1,5 dl tinad hackad spenat (ca 100g)

1 tsk salt

4 ägg

ca 5 dl mjölk

2 dl fullkornsdinkelmjöl

1 msk smält smör + några msk till stekning

Spenatpannkaka

Spenatpannkaka

Spenatpannkakor är jättebra utflyktsmat,Man får med proteiner med äggen, fibrer och vitaminer med spenaten. Man kan fylla dem och rulla ihop dem eller bara äta dem som de är med något gott tillbehör som morotsstavar, cocktailtomater, ostkuber och kanske ett kycklinglår om man har hungriga barn!g än till en vanlig pannkakssmet för att göra pannkakorna matigare.

Gör så här:

 

  1. Vispa mjöl och salt slätt med hälften av mjölken.
  2. Vispa i resten av mjölken och tillsätt ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet.
  3.  Krama ur vattnet ur spenaten blanda ner den i smeten.
  4. Häll i det smälta smöret i smeten.
  5. Grädda pannkakorna i lite smör.

Receptfilm Spenatpannkakor

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025