Näringsinnehåll
Per portion
Energi 297 kcal
Protein 17g
Fett 13g
Kolhydrater 25g
Fibrer 3g
Ingredienser (2 port)
1,5 dl tinad hackad spenat (ca 100g)
1 tsk salt
4 ägg
ca 5 dl mjölk
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 msk smält smör + några msk till stekning
Spenatpannkaka

Spenatpannkakor är jättebra utflyktsmat,Man får med proteiner med äggen, fibrer och vitaminer med spenaten. Man kan fylla dem och rulla ihop dem eller bara äta dem som de är med något gott tillbehör som morotsstavar, cocktailtomater, ostkuber och kanske ett kycklinglår om man har hungriga barn!g än till en vanlig pannkakssmet för att göra pannkakorna matigare.
Gör så här:
- Vispa mjöl och salt slätt med hälften av mjölken.
- Vispa i resten av mjölken och tillsätt ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet.
- Krama ur vattnet ur spenaten blanda ner den i smeten.
- Häll i det smälta smöret i smeten.
- Grädda pannkakorna i lite smör.
Receptfilm Spenatpannkakor
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025