Ingredienser (4 port)
2 burkar kikärtor
400 g jordgubbar
ca 150 g blandade salladsblad, gärna babyspenat
200 g blåmögelost
1 msk balsamvinäger
3+2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk färska rosmarinblad eller 1 tsk torkade
salt och peppar
Sommarsallad med jordgubbar och rostade kikärtor

Oh så gott det är med jordgubbar! Servera dem inte bara till efterätt utan även gärna i en härlig sallad, som här med krispiga kikärtor och len blåmögelost!
Gör så här:
Oh så gott det är med jordgubbar! Servera dem inte bara till efterätt utan även gärna i en härlig sallad, som här med krispiga kikärtor och len blåmögelost!
- Rosta kikärtorna: sätt ugnen på 200 grader. Skölj kikärtorna och torka dem med en kökshandduk.
- Blanda kikärtor med 2 msk olivolja, salt, peppar och rosmarin i en bunke.
- Häll över kikärtorna på en bakpappersklädd plåt, se till så att de inte ligger på varandra.
- Sätt plåten i ugnen och rosta i ca 20-30 min, håll ett öga på dem mot slutet så att de inte bränns.
- Ta ut kikärtorna ur ugnen och låt svalna på plåten.
- Lägg upp salladen på ett vackert fat. Skiva jordgubbarna och smula osten. Fördela alla ingredienser tillsammans med kikärtorna över salladen.
- Blanda ihop en dressing på 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger och lite citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Häll över dressingen strax före servering.
Kolhydrater
1 portion: 26 gram
4 portioner 104 gram
(beräknad på avrunnen vikt kikärtor á 250 g kikärtor per burk)
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025