« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion utan tillbehör, 90 kcal

13 g kolhydrater

2 g fett (varav 1 g mättat)

3,5 g protein

3,5 g fiber

Ingredienser (8 port)

1 banan

3 dl kokta kikärtor (1 tetra, sköljda)

4 msk kakao

4 urkärnade dadlar eller honung efter smak

50 g mintchoklad, 70 %

Till servering:

färska jordgubbar

rågkex

torkad banan

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Snacksbricka

Snacksbricka

Vem gillar inte att äta med händerna? När det finns ett fat av olika tillbehör kan ju alla välja sina favoriter. Här är en snacksbricka med inspiration från chokladfondue, fast såklart en nyttigare och lite mer vardagsvänlig variant. Tillbehören doppas i en chokladkräm med en bas av kikärtor – riktig supermat.

Gör så här:

  1. Skala bananen. Mixa banan med kikärtor, kakao och urkärnade dadlar eller honung till en slät kräm.
  2. Lägg upp jordgubbar, torkad banan och rågkex på en bricka, häll upp krämen i en skål och toppa med bitar av finhackad mintchoklad.

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025