« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela degen: 119 g kolhydrater

Per fralla: 12 g kolhydrater

Ingredienser

10 st:

2 ägg

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

3 dl keso, 4 %

2 dl mandelmjöl

4 dl havremjöl

Recept

Linda Andersson

Snabba frukostfrallor

Snabba frukostfrallor

Saftiga, mjuka frallor som inte behöver jäsa. Lättbakade godingar till hela familjen som bara tar 20 minuter att baka – inklusive gräddningen. Utmärkta att baka och fylla frysen med.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
  2. Blanda ner bikarbonat, salt, keso och vispa med elvisp i någon minut. Tillsätt mandelmjöl och havremjöl och vispa tills kesobitarna går sönder.
  3. Forma tio runda frallor av den ganska fasta degen. Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda frallorna mitt i ugnen cirka 13 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025