Ingredienser (4 port)
Ca 500g vitkål, fint strimlad
Ca 50g smör
½ citron
Ca 2msk finhackad dill
Salt och gärna vitpeppar
Smörstekt vitkål

Kål är en härlig grönsak; den finns i många varianter. Den mycket vanliga vitkålen kan man med några enkla grepp förvandla till en riktig delikatess. Vi gör ofta den här kålen; både på sommaren och på vintern. Och den gillas av alla!
Gör så här:
- Smält smöret i en stekpanna och fräs kålen försiktigt på låg värme salta och peppra.
- Rör runt försiktigt i några minuter. Kålen får inte bränna vid. Den ska bara bli försiktigt mjuk
- Pressa över citronen på kålen och rör runt.
- Ta bort kålen från plattan och rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 139kcal 2g 10g 13g 3g
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025