« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

Ca 500g vitkål, fint strimlad

Ca 50g smör

½ citron

Ca 2msk finhackad dill

Salt och gärna vitpeppar

Smörstekt vitkål

Smörstekt vitkål

Kål är en härlig grönsak; den finns i många varianter. Den mycket vanliga vitkålen kan man med några enkla grepp förvandla till en riktig delikatess. Vi gör ofta den här kålen; både på sommaren och på vintern. Och den gillas av alla!

Gör så här:

  1. Smält smöret i en stekpanna och fräs kålen försiktigt på låg värme salta och peppra.
  2. Rör runt försiktigt i några minuter. Kålen får inte bränna vid. Den ska bara bli försiktigt mjuk
  3. Pressa över citronen på kålen och rör runt.
  4. Ta bort kålen från plattan och rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.

 

Näringsvärde        Energi          Protein       Fett        Kolhydrater     Fibrer
Per portion            139kcal       2g               10g         13g                  3g

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025