« Tillbaka till recept

Ingredienser (10 port)

900 g kummelfilé

200 g smör

4 vitlöksklyftor

salt

Habanerodressing

5 g röd habanero

5 g grön habanero

3 lime, saft av

1 grapefrukt, saft av

1 tsk flytande honung

Till servering

10 tortillabröd, se recept

2 avokador

Smörbakad kummel med habanero och avokado

Smörbakad kummel med habanero och avokado

Mexikanska smaker à la Thomas

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull med lätt krossade vitlöksklyftor. Lägg fiskfiléerna på en plåt och slå över smör och vitlöksklyftor. Baka i ugn på 120° till en innertemperatur på ca 42°. Avsluta med att salta fisken.
2. Kärna ur och hacka habaneron fint, blanda med lime- och grapesaft samt honung.
3. Servera fisken plockad i tortillabröd med habanerodressing och tunna avokadoklyftor.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025