Ingredienser (10 port)
900 g kummelfilé
200 g smör
4 vitlöksklyftor
salt
Habanerodressing
5 g röd habanero
5 g grön habanero
3 lime, saft av
1 grapefrukt, saft av
1 tsk flytande honung
Till servering
10 tortillabröd, se recept
2 avokador
Smörbakad kummel med habanero och avokado

Mexikanska smaker à la Thomas
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull med lätt krossade vitlöksklyftor. Lägg fiskfiléerna på en plåt och slå över smör och vitlöksklyftor. Baka i ugn på 120° till en innertemperatur på ca 42°. Avsluta med att salta fisken.
2. Kärna ur och hacka habaneron fint, blanda med lime- och grapesaft samt honung.
3. Servera fisken plockad i tortillabröd med habanerodressing och tunna avokadoklyftor.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025