Ingredienser (24 port)
6 svenska ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl färskriven parmesan
Salt och peppar
2 kokta potatisar
1 sticklök
7–8 små tomater
Små frittata

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp, som påminner om spansk tortilla (bondomelett). Den kan göras enkel eller fylld med kött, ost, grönsaker eller pasta och kryddas ofta med örter.
Gör så här:
Gör så här
- Värm ugnen till 175°.
- Vispa ihop äggen med grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar.
- Smöra en bricka för små muffins ordentligt eller sätt i små ark av bakplåtspapper.
- Fördela potatis, lök och tomater i formarna och häll på äggvispet nästan ända upp till kanten. Grädda i cirka 20 minuter tills de är fluffiga och gyllene.
- Låt dem vila i formen men lossa dem innan de kallnat. Servera gärna på en bricka med prosciutto, oliver, en god ost och grissini eller ett gott bröd.
- Eller varför inte med sill, lax och prästost?
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025