Ingredienser (8 port)
1½ dl glutenfri, grov mjölkmix
2 dl rena havregryn
2 msk brun farin
1 dl flytande margarin eller smör- och rapsolja
Ev lite hackade nötter
Sagolika blåbärspajen (glutenfri)
Få desserter är så goda som blåbärspaj! Här kommer en favorit att avnjuta efter t ex en lättare soppa.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225ºC. Lägg blåbär (ev frysta), brun farin och potatismjöl i en pajform och rör runt så sockret blandar sig med potatismjölet.
Blanda glutenfri mjölmix, rena havregryn, brun farin och flytande margarin i en skål. Hacka ev lite valfria nötter eller mandel i degen. Smula degen över bären. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min eller tills degen fått fin färg. Servera med t ex lite matyoghurt eller vaniljyoghurt.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025