Ingredienser (4 port)
1 dl solrosfrön
4 fikon, grovt hackade
½ dl russin
6 urkärnade dadlar, grovt hackade
½ dl hasselnötter
½ dl riven kokos + några matskedar till att rulla bollarna i
½ tsk vaniljpulver
½ tsk malen kardemumma
0,5 g saffran
Saffransbollar

Gör så här:
Små söta rawfoodbollar med härlig doft och smak av jul.
1. Blanda saffran med 2 msk varmt vatten och låt stå. |
2. Häll övriga ingredienser i en matberedare med vassa knivar och kör tills ingredienserna är riktigt finfördelade. |
3. Häll i saffransvattnet och kör till en smet. Eventuellt behövs det lite mer vatten för att kunna forma små bollar. |
4. Rulla bollarna i kokosflingor och lägg dem i små knäckformar. |
Näringsinnehåll
En boll: 3,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025