« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

1 dl solrosfrön

4 fikon, grovt hackade

½ dl russin

6 urkärnade dadlar, grovt hackade

½ dl hasselnötter

½ dl riven kokos + några matskedar till att rulla bollarna i

½ tsk vaniljpulver

½ tsk malen kardemumma

0,5 g saffran

Saffransbollar

Saffransbollar

Gör så här:

Små söta rawfoodbollar med härlig doft och smak av jul.

1. Blanda saffran med 2 msk varmt vatten och låt stå.
2. Häll övriga ingredienser i en matberedare med vassa knivar och kör tills ingredienserna är riktigt finfördelade.
3. Häll i saffransvattnet och kör till en smet. Eventuellt behövs det lite mer vatten för att kunna forma små bollar.
4. Rulla bollarna i kokosflingor och lägg dem i små knäckformar.

 

Näringsinnehåll

En boll: 3,6 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert 
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025