« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 175 g

Kolhydrater: 91 g

Protein: 56 g

Ingredienser (4 port)

300 g kålrot

300 g morötter

150 g palsternacka

1 stor rödlök

250 g brysselkål

2 msk olivolja

100 g ädelost

50 g pumpafrön

flingsalt och nymalen svartpeppar

Apelsinvinägrett:

1 tsk fransk senap

1 msk vit balsamvinäger

½ dl pressad apelsin

1 dl olivolja

2 tsk rosépeppar

½ krm salt

Recept

Liselotte Forslin/Söderberg agentur

Rostade rotsaker och brysselkål med ädelost och apelsinvinägrett

Rostade rotsaker och brysselkål med ädelost och apelsinvinägrett

Det här är ett utmärkt tillbehör till kött, kyckling eller fisk, eller att äta ihop med kokta gryn.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.Börja sen med vinägretten.Vispa ihop senap, balsamvinäger och pressad apelsin. Vispa i oljan och strö i rosépeppar och salt.
  2. Skala och skär alla rotfrukter i ca 2x2 cm stora bitar, skala och klyfta löken. Blanda med olivoljan på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 20–25 minuter.
  3. Ansa och halvera brysselkålen under tiden. Lägg brysselkålen på rotsakerna och låt rosta ytterligare ca 10 minuter tills allt fått fin färg. Strö över lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  4. Blanda i det mesta av vinägretten. Smula över ädelosten och pumpafröna och bjud resten av vinägretten till.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025