« Tillbaka till recept

Ingredienser (16 port)

8 dl havregryn eller andra glutenfria gryn

4 dl boveteflingor eller quinoaflingor

2 dl fibrex

1 dl solroskärnor, hackade nötter, pumpakärnor eller mandel

ev ½ dl sesamfrön

1 msk olja

Rostad och glutenfri müsli

Rostad och glutenfri müsli

Gör gärna egen glutenfri müsli så kan du själv använda ingredienser som passar dig. Rosta gärna för den goda smakens skull eller blanda ingredienserna direkt i en burk.

Gör så här:

  1. Ugn 175ºC. Blanda gryn, fibrex, nötter och frön samt olja på en långpanna och rosta i mitten av ugnen ca 15 min.
  2. Rör ett par gånger och var uppmärksam så flingorna inte bränns. Låt svalna.
  3. Blanda i smaksättning av valfritt slag, t ex lite russin eller torkad frukt i små bitar, lite nyponfröskal, linfrön, Corn Flakes, quinoapuffar, lite kanel eller kokosflingor.
  4. Även glutenfritt knäckebröd i bitar är gott som flingor eller i müsli. Mängd torkad frukt i müsli är 5-10 russin/port eller motsvarande mängd annan torkad frukt.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025