Ingredienser (16 port)
3 dl grov mjölmix
1 dl rena havregryn
2 msk fibrex
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl mjölk/fil/vatten/mjölkersättning
Tillsätt ev lite solrosfrön eller pumpakärnor
Resebröd/Stekpannebröd glutenfritt
Ta med de torra ingredienserna i en plastpåse och blanda i vätskan strax innan du skall grädda brödet.
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en plastpåse så du kan ta med det på resa eller utflykt. Blanda ner vätskan i påsen och arbeta ihop till en deg genom att knåda påsen. Degen blir kladdig.
Sätt på stekpannan på medelvärme eller i ugn, 250ºC ca 10 min (alt sätt den över öppen eld). Platta ut degen i stekpannan och grädda brödet på bägge sidor. All deg kan bakas som ett bröd eller plattas ut till flera tunnare bröd.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025