« Tillbaka till recept

Ingredienser (16 port)

3 dl grov mjölmix

1 dl rena havregryn

2 msk fibrex

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

1½ dl mjölk/fil/vatten/mjölkersättning

Tillsätt ev lite solrosfrön eller pumpakärnor

Resebröd/Stekpannebröd glutenfritt

Resebröd/Stekpannebröd glutenfritt

Ta med de torra ingredienserna i en plastpåse och blanda i vätskan strax innan du skall grädda brödet.

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en plastpåse så du kan ta med det på resa eller utflykt. Blanda ner vätskan i påsen och arbeta ihop till en deg genom att knåda påsen. Degen blir kladdig.

Sätt på stekpannan på medelvärme eller i ugn, 250ºC ca 10 min (alt sätt den över öppen eld). Platta ut degen i stekpannan och grädda brödet på bägge sidor. All deg kan bakas som ett bröd eller plattas ut till flera tunnare bröd.

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025