Ingredienser (4 port)
15–20 rädisor med blad
15 färskpotatisar
15 späda sommarmorötter
1/2 gurka
några dillkvistar
Svensk caesardressing:
1 ägg
1 msk fransk senap
4 msk spad från matjessill
1/2 vitlöksklyfta
2 dl neutral rapsolja
1–2 msk ättiksprit, 12 %
1/2 dl riven västerbottensost
salt
Primörsallad med svensk caesardressing

Gör så här:
Rädisor hör till sommarbordet och så även caesardressingen. Här är en del ingredienser i originaldressingen utbytta mot svenska råvaror som västerbottensost och matjessillspad. De matchar rädisans naturliga pepparrotssting bättre.
1. Mixa ägg med senap, sillspad och vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknar. |
2. Smaka av med ättiksprit och blanda ner osten. Smaka av med salt. |
3. Ansa rädisorna och spara bladen. Skrubba eller tvätta samtliga grönsaker. |
4. Koka potatisen i lättsaltat vatten med lite dill tills den är mjuk, i cirka 20 minuter (innertemperaturen ska vara 97 grader). |
5. Återanvänd vattnet till att koka morötterna i och så till sist ett snabbt dopp för rädisorna i samma vatten. |
6. Kyl ner alla grönsaker utom potatisen. |
7. Blanda grönsaker och potatis med dressingen och toppa salladen med rädisblad och riven ost. Servera gärna med knaprigt vitlöksstekt bröd. |
Kolhydratsinnehåll
Hela receptet: 160 g kolhydrater
Per portion: 40 g kolhydrater
Recept: Paul Svensson
Foto: Charlie Drevstam Ur boken Grönsaker A–Ö (Bonnier Fakta, 2020)
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025