Ingredienser (8 port)
1 blomkålshuvud, ca ett kilo tungt
2,5 dl äppelcidervinäger
2,5 dl vatten
2 tsk havssalt
1 nypa strösocker
1 citron, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
Finhackad röd chili, efter smak
Glasburk(ar) att förvara i.
Picklade blomkålsbuketter med citrussmak

Haka på senaste årens stora trend: pickla dina egna grönsaker! Fräscht, smakrikt och kalorisnålt.
Gör så här:
- Bryt blomkålen till små buketter, försök få bort så mycket av stammen som möjligt då den är mycket grövre och inte picklas i samma takt som de mer porösa delarna.
- Koka upp äppelcidervinägern, vattnet, saltet och sockret i en liten panna. Precis när det kokat upp så adderar du blomkålen, rör om sakta och låt koka upp igen. När det gör det, ta direkt bort från plattan.
- Ta glasburken och lägg några citronklyftor, vitlöken och chilin längst ner. Ha i blomkålen i glasburken, använd en tång så det inte stänker på dina händer eller ansikte. Addera sedan vätskan så det täcker blomkålen. Lägg på några fler citronskivor, och täck sedan med lock.
- Låt svalna på diskbänken, ställ sedan in i kylen. Efter cirka 14 timmar är de redo att avnjutas! Håller minst en vecka i kyl.
Tips: jättegott till den här fräscha grillade havsabborren!
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025