« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion 300 kcal

39 g kolhydrater

10 g fett (varav 3 g mättat)

11 g protein

7 g fiber

Ingredienser (2 port)

1 äpple

2 dl havregryn

2 tsk chiafrön

1 msk solrosfrön

1 msk riven kokos

0,5 tsk kanel

1 dl naturell kvarg (ca 0,5 % fett)

2–3 dl havredryck

Till servering:

Äpple, hasselnötter, kvarg

Recept

Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Övernattad havre med äpple & kanel

Övernattad havre med äpple & kanel

Världens bästa frukost som står klar i kylskåpet när du vaknar. Lyx! Havregryn som får svälla i kall vätska får lägre GI jämfört med kokad havregrynsgröt. Med proteinrik kvarg och nötter blir det en fullträff.

Gör så här:

  1. Riv äpplet grovt och blanda i en skål med havregryn, chiafrön, solrosfrön, kokos, kanel och kvarg.
  2. Rör ihop med 2 dl havredryck och låt stå 5 minuter. Rör om igen – och tillsätt eventuellt mer havredryck. Ställ i kylskåp över natten.
  3. Vid servering: Rör om och lägg upp i portionsskålar. Toppa med mer rivet äpple, nötter och en klick kvarg.

 

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025