« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion, 165 kcal

20 g kolhydrater

7,5 g fett (varav 6 g mättat)

2 g protein

6 g fiber

Ingredienser (4 port)

2 päron

2 kiwier

100 g björnbär

ca 5 cm ingefära

1 dl riven kokos

0,5 dl socker eller sötströ

Till servering: vaniljkvarg

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Nyttig gino med kokos och ingefärstäcke

Nyttig gino med kokos och ingefärstäcke

Frukt är den bästa desserten, är det inte så man brukar säga? Här serverad som en gino med ett täcke av ingefära och krispig kokos i stället för den vita chokladen. Enkelt och fasligt gott!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader, övervärme.
  2. Skala kiwierna. Dela kiwier och päron i klyftor. Halvera jordgubbarna.
  3. Blanda kiwier, päron, jordgubbar och björnbär i en ugnsform.
  4. Skala och riv ingefära fint och blanda med kokos och strösocker. Toppa frukten med blandningen.
  5. Grädda i övre delen av ugnen ca 3–4 minuter, eller tills täcket fått lite färg.
  6. Servera med en klick vaniljkvarg.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025