« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

500 g rödkål

2 morötter

Dressing:

½ dl yuzudressing eller pressad apelsin

1 ½ tsk wasabipasta

½ tsk salt

1 tsk flytande honung

½ dl rapsolja

½ kruka gräslök

1 dl kokosflingor

Rödkålssallad med yuzudressing

Rödkålssallad med yuzudressing

Gör så här:

Yuzu, en asiatisk citrus, ger ett spännande lyft till den välbekanta rödkålen i den här salladen. Yuzudressing finns färdig att köpa eller så går det nästan lika bra med apelsin. Kombinerat med wasabisting, söt honung och kokos blir det i alla fall en allt annat än alldaglig kålsallad som sticker ut.

1. Ansa och strimla rödkålen. Skala bort skalet på morötterna och fortsätt skala resten i remsor eller riv grovt på rivjärn.
2. Blanda yuzu, wasabipasta, salt, honung och olja i en liten skål.
3. Skär gräslöken och blanda med kål, morot och dressing. Strö över kokosflingorna och servera.

 

Näringsinnehåll

En portion: 16,9 g kolhydrater

Källa: Ica köket, ica.se 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025