Ingredienser (4 port)
500 g rödkål
2 morötter
Dressing:
½ dl yuzudressing eller pressad apelsin
1 ½ tsk wasabipasta
½ tsk salt
1 tsk flytande honung
½ dl rapsolja
½ kruka gräslök
1 dl kokosflingor
Rödkålssallad med yuzudressing

Gör så här:
Yuzu, en asiatisk citrus, ger ett spännande lyft till den välbekanta rödkålen i den här salladen. Yuzudressing finns färdig att köpa eller så går det nästan lika bra med apelsin. Kombinerat med wasabisting, söt honung och kokos blir det i alla fall en allt annat än alldaglig kålsallad som sticker ut.
1. Ansa och strimla rödkålen. Skala bort skalet på morötterna och fortsätt skala resten i remsor eller riv grovt på rivjärn. |
2. Blanda yuzu, wasabipasta, salt, honung och olja i en liten skål. |
3. Skär gräslöken och blanda med kål, morot och dressing. Strö över kokosflingorna och servera. |
Näringsinnehåll
En portion: 16,9 g kolhydrater
Källa: Ica köket, ica.se
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025