« Tillbaka till recept

Ingredienser (6 port)

Bredbladig persilja och mynta, cirka 1 ½ dl vardera, endast ­bladen, ganska tätt packade

Cirka 1 ½ dl strimlad ­isbergssallad

1 dl olivolja

3 tsk kapris

1 msk vit balsamvinäger eller ­äppelcidervinäger

1 tsk honung eller ­agavesirap

Salt och peppar

Myntasås

Myntasås

I England är mintsauce ett klassiskt tillbehör till lamm.

Gör så här:

  1. Kör persilja, mynta, sallad och olivolja i en matberedare, mixer eller stavmixer, tillsätt några skedar med vatten om det behövs.
  2. Tillsätt övriga ­ingredienser och kör till en slät puré/sås.
  3. Smaka av med syra, sötma och salt efter eget tycke och späd eventuellt ytter­ligare med lite vatten.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025