« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Biffar: 10 g kolhydrater/portion

Myntatzatziki: 5 g kolhydrater/portion

Ingredienser (4 port)

250 g morötter

1 halloumi, ca 200 g

2 ägg

1/2 dl ströbröd

1 krm chiliflakes

salt och nymalen svartpeppar

olivolja

Till servering:

Myntatzatziki, klyftpotatis

eller bulgur, gärna fullkorn

Recept

Tareq Taylor och Sara Ask

Morotsbiffar

Morotsbiffar

Dessa enkla vegobiffar gör du med riven morot och halloumi. Och så en fräsch myntatsatsiki till det samt klyftpotatis eller bulgur.

Gör så här:

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
  2. Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så går det lättare.
  4. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.
  5. Bjud myntatsatsiki till biffarna samt klyftpotatis eller bulgur.

Myntatzatziki

Riv 1/2 gurka grovt och krama vätskan ur rivet. Blanda med 2 dl grekisk yoghurt, 1–2 rivna vitlöksklyftor och 1/2 dl finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

 

Ur boken Det goda livet – Maten som gör skillnad för din hälsa

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025