« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per muffin:

Energi 111kcal

Protein 8g

Fett 8g

Kolhydrater 0,5g

Fiber 0g

Ingredienser (2 port)

4 ägg

2 msk mascarpone eller färskost eller kvarg

3-4 skivor strimlad skinka

ca 1 dl riven ost

lite hackad persilja eller någon annan ört, till exempel torkad oregano, timjan eller basilika

lite smält smör eller olja att pensla muffinsformarna med

salt och peppar

Matiga muffins

Matiga muffins

När det är dags för utflykt så gör jag gärna matiga muffins; som i självaverket inte alls är muffins. Det är snarare en äggsmet som jag fyller med olika godsaker som skinka, ost, soltorkade tomater, spenat… ja; beroende på vad jag har hemma och sedan så gräddar jag alltihop i små muffinsformar i ugnen. Därav namnet! Det är väldigt gott och praktiskt att ha med sig i matsäcken.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180C
  2. Vispa ihop äggen med mascarponen och örterna, salta och peppra
  3. Pensla 6 st muffinsformar med lite smör eller olja
  4. Fördela äggsmeten jämnt i muffinsformarna
  5. Fördela skinka och ost i formarna.
  6. Sätt in muffinsen i ugnen och grädda i ca 25 minuter.

Receptfilm Matiga muffins

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025