« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion

97 kcal

14 g kolhydrater

0,6 g fett

3 g protein

Ingredienser (4 port)

250 g fryst mango

1 dl färskpressad apelsinjuice

1 dl vaniljkvarg

1 msk riven ingefära

3 passionsfrukter

0,5 kruka färsk mynta

400 ml kombucha med ingefärssmak

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Mango- och passionsglass med ingefärskombucha

Mango- och passionsglass med ingefärskombucha

Här bjuds på en lättare dessert som även kan serveras på stående fot. För vem känner inte igen sig i att det börjar krypa i benen efter en lång och pratglad middag?

Gör så här:

  1. Dela och gröp ur passionsfrukterna.
  2. Mixa fryst mango, apelsinjuice, kvarg och ingefära slätt med stavmixer. Rör ner hälften av passionsfrukten.
  3. Servera en klick av glassen i champagneglas, toppa med extra passionsfrukt och mynta. Häll på kombucha och servera direkt!



Senast uppdaterad: 19 feb. 2025