Ingredienser (2 port)
4 ägg
100 g broccoli, skuren i mindre bitar
100 g gröna ärtor, tinade eller direkt ur frysen
75 g strimlad rökt lax
1 msk olivolja
salt och peppar
Laxfritata med broccoli och ärtor

Gör så här:
En öppen omelett med goda grönsaker och lite lyxigt god rökt lax. Snabbt och enkelt. Går bra att äta kall eller värma i ugn/mikro.
1. Vispa ihop äggen i en bunke och salta lite försiktigt eftersom den rökta laxen kan vara ganska salt i sig. Peppra. |
2. Fräs broccoli i lite olivolja på medelvärme i en liten stekpanna i några minuter. Häll på ärtorna, rör runt. |
3. Häll över äggen och rör runt lite försiktigt. Fördela äggen jämnt över grönsakerna. Rör inte runt längre, och skruva ner värmen något. |
4. När omeletten börjar sätta sig, äggen börjar stelna, lägger du på den rökta laxen. |
5. Stek färdigt omeletten. Det går fort. |
6. Låt den svalna och skär upp i lämpliga bitar för lunchlådan. |
Näringsinnehåll
En portion: 6,4 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025