« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

Ca 1 kg benfri fläskkarré

1msk soja

1 lagerblad

Ca 3 tsk torkad salvia eller någon annan ört som man tycker om t ex timjan

Ca 2dl vitt vin (eller vatten)

Salt och peppar

Långbakad fläskkarré

Långbakad fläskkarré

Att sätta in en stek i ugnen över natten eller över dagen medan man är på jobbet eller i skolan och komma hem till härliga dofter och en nästan helt klar middag tycker jag är riktig vardagslyx. Det gäller att planera lite och avsätta 5 minuter på morgonen. Sedan är man igång!

Gör så här:

Man kan gnida in köttet med olika kryddblandningar som man gillar. Kanske ingefära och soja, eller chili och koriander.

Gör några goda tillbehör kanske en härlig varm bönsallad, spenat med linser, lite kokt fullkornsris eller kokta matgryn, ett broccolimos och en tomatsallad. Ta gärna fler tillbehör och kombinera så att det blir fina färger också. Det blir faktiskt godare så!

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 80C
  2. Torka av köttet med hushållspapper. Gnid in köttet med sojasåsen.
  3.  Smula lagerbladet och gnid in köttet med salt, peppar, örtkrydda och lagerblad.
  4. Lägg köttet i en ugnsform eller gryta med lock, (om man inte har lock kan man täcka formen med ugnsfolie).
  5. häll i vinet. Sätt på lock eller folie.
  6. Ställ in i ugnen i minst 8 h men gärna i 10 h.

 

Näringsvärde           Energi    Protein    Fett         Kolhydrater        Fibrer

Per portion                286cal   30g          19g          0g                       0g

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025