Ingredienser (4 port)
2 palsternackor
600 g potatis
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
1/2 kruka basilika
1/2 ask parmesanflarn
(à 95 g)
1 1/2 dl minifraiche 4 %
2 vitlöksklyftor
Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt. |
2. Skala och skiva palsternackor, potatis och rödlök. |
3. Blanda rotfrukterna med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg på den förvärmda plåten och rosta i ugnen ca 25 minuter. |
4. Snitta kycklingfiléerna och fyll dem med basilikablad och parmesanflarn. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. |
5. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna på plåten och sätt in i ugnen när det återstår ca 10 minuter av rotfrukternas tid. Eller låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 72°C. |
6. Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök, salt och peppar. |
7. Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och vitlöksfilen. |
Näringsberäkning
En portion: 36,8 g kolhydrater
Recept: Ica köket, ica.se
Foto: Joakim Bergström
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025