« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 palsternackor

600 g potatis

1 rödlök

2 msk olivolja

salt och peppar

4 kycklingfiléer

1/2 kruka basilika

1/2 ask parmesanflarn

(à 95 g)

1 1/2 dl minifraiche 4 %

2 vitlöksklyftor

Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
2. Skala och skiva palsternackor, potatis och rödlök.
3. Blanda rotfrukterna med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg på den förvärmda plåten och rosta i ugnen ca 25 minuter.
4. Snitta kycklingfiléerna och fyll dem med basilikablad och parmesanflarn. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
5. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna på plåten och sätt in i ugnen när det återstår ca 10 minuter av rotfrukternas tid. Eller låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 72°C.
6. Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök, salt och peppar.
7. Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och vitlöksfilen.

Näringsberäkning

En portion: 36,8 g kolhydrater

Recept: Ica köket, ica.se
Foto: Joakim Bergström

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025