Ingredienser (4 port)
Cirka 200 g grönkålsblad
Cirka 400 g brysselkål
1 dl grovt hackade mandlar, med skal
1,5 dl fint riven västerbottenost
1 msk olivolja
Till dressingen:
1 liten finhackad schalottenlök
1 msk dijonsenap
2 msk färskpressad citronsaft
4 msk olivolja
1 finriven vitlöksklyfta
salt och peppar
Krispig grön- och brysselkålssallad med mandlar och västerbottenost

Gör så här:
Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.
1. Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser förutom olivoljan. Låt stå och dra medan du förbereder resten av salladen |
2. Stek mandlarna gyllenbruna i 1 msk olivolja under omrörning. Det tar bara några minuter – se upp så att de inte bränns! Låt rinna av på hushållspapper. |
3. Repa grönkålen och hacka den fint. |
4. Ansa brysselkålen och strimla den fint. |
5. Blanda kålen med osten och toppa med mandlarna. |
6. Ta resterande olja och vispa i dressingen så att den blir lite fluffig och tjock. |
7. Häll över den vackra salladen och njut. |
Näringsinnehåll
En portion: 10,3 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025