Ingredienser (4 port)
Cirka 200 g grönkålsblad
Cirka 400 g brysselkål
1 dl grovt hackade mandlar, med skal
1,5 dl fint riven västerbottenost
1 msk olivolja
Till dressingen:
1 liten finhackad schalottenlök
1 msk dijonsenap
2 msk färskpressad citronsaft
4 msk olivolja
1 finriven vitlöksklyfta
salt och peppar
Krispig grön- och brysselkålssallad med mandlar och västerbottenost
Gör så här:
Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.
| 1. Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser förutom olivoljan. Låt stå och dra medan du förbereder resten av salladen |
| 2. Stek mandlarna gyllenbruna i 1 msk olivolja under omrörning. Det tar bara några minuter – se upp så att de inte bränns! Låt rinna av på hushållspapper. |
| 3. Repa grönkålen och hacka den fint. |
| 4. Ansa brysselkålen och strimla den fint. |
| 5. Blanda kålen med osten och toppa med mandlarna. |
| 6. Ta resterande olja och vispa i dressingen så att den blir lite fluffig och tjock. |
| 7. Häll över den vackra salladen och njut. |
Näringsinnehåll
En portion: 10,3 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 14 apr. 2025