Ingredienser (4 port)
Cirka 200 g färsk babyspenat
1 stor mogen avokado, uppskuren i bitar
1 ½ dl valfri yoghurt, till exempel soyghurt, havreghurt eller vanlig mjölkyoghurt
½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk limejuice
1 näve hackad färsk koriander
2 msk olivolja
Krämig spenat- och avokadosås

Gör så här:
En mättande sås, som går bra att använda även som dip. Passar till det mesta.
1. Lägg spenaten i en stor bunke, häll över kokande vatten och täck skålen. Låt stå och dra i ett par minuter. |
2. Häll av vattnet från spenaten och krama ur det sista. |
3. Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör på hög hastighet i några minuter. |
4. Låt stå kallt i kylskåpet i cirka 30 min före servering. |
Näringsinnehåll
En portion: 5,7 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025