« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

Cirka 200 g färsk babyspenat

1 stor mogen avokado, uppskuren i bitar

1 ½ dl valfri yoghurt, till exempel soyghurt, havreghurt eller vanlig mjölkyoghurt

½ tsk salt

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk limejuice

1 näve hackad färsk koriander

2 msk olivolja

Krämig spenat- och avokadosås

Krämig spenat- och avokadosås

Gör så här:

En mättande sås, som går bra att använda även som dip. Passar till det mesta.

1. Lägg spenaten i en stor bunke, häll över kokande vatten och täck skålen. Låt stå och dra i ett par minuter.
2. Häll av vattnet från spenaten och krama ur det sista.
3. Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör på hög hastighet i några minuter.
4. Låt stå kallt i kylskåpet i cirka 30 min före servering.

 

Näringsinnehåll

En portion: 5,7 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert

Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025