« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per muffins 123 kcal

14 g kolhydrater,

5 g fett

(varav 1 g mättat),

4 g protein

Ingredienser (4 port)

12 muffins:

2 rödbetor

5 dl havregryn

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 tsk salt

3 ägg

4 dl havredryck

3 msk kakaonibbs

Frötopping:

0,5 dl solrosfrön

0,5 dl sesamfrön

1 msk rapsolja

1 msk honung

Recept

Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Havremuffins med rödbeta och kakao

Havremuffins med rödbeta och kakao

Kan även göras i en större ugnsform och serveras då ljumma med en klick kvarg till. De kan även vara bästa mellanmålet – fungerar så bra till eftermiddagskaffet, går fint att frysa och är praktiska att ha med sig i väskan!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finriv rödbetorna, lägg i en skål.
  3. Tillsätt havregryn, bakpulver, kanel, vaniljpulver och salt i skålen.
  4. Knäck i ägg, häll på havredryck och blanda allt.
  5. Blanda alla ingredienser till frötoppingen i en skål.
  6. Klicka ut smeten i muffinsformar och toppa med fröblandning och kakaonibbs.
  7. Grädda i ugn ca 15 min eller tills smeten stannat och fått lite färg.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025