Näringsinnehåll
Per muffins 123 kcal
14 g kolhydrater,
5 g fett
(varav 1 g mättat),
4 g protein
Ingredienser (4 port)
12 muffins:
2 rödbetor
5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
4 dl havredryck
3 msk kakaonibbs
Frötopping:
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk rapsolja
1 msk honung
Recept
Havremuffins med rödbeta och kakao

Kan även göras i en större ugnsform och serveras då ljumma med en klick kvarg till. De kan även vara bästa mellanmålet – fungerar så bra till eftermiddagskaffet, går fint att frysa och är praktiska att ha med sig i väskan!
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finriv rödbetorna, lägg i en skål.
- Tillsätt havregryn, bakpulver, kanel, vaniljpulver och salt i skålen.
- Knäck i ägg, häll på havredryck och blanda allt.
- Blanda alla ingredienser till frötoppingen i en skål.
- Klicka ut smeten i muffinsformar och toppa med fröblandning och kakaonibbs.
- Grädda i ugn ca 15 min eller tills smeten stannat och fått lite färg.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025