« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

500 g hackad fryst grönkål

4 ägg

9 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 msk vetemjöl

2 dl crème fraiche

1⁄2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl hackad gräslök

4 skivor grovt bröd

Grönkålssoppa

Grönkålssoppa

Grönkålssoppa gör du snabbt och enkelt, ta grönkålen direkt ur frysen.

Gör så här:

Börja med att koka äggen, cirka 7 minuter. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i den
frysta grönkålen och låt den tina. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i
soppan. Låt soppan koka cirka 3 minuter. Rör ner 1 dl crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och gräslök. Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025