Ingredienser (4 port)
500 g hackad fryst grönkål
4 ägg
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
4 skivor grovt bröd
Grönkålssoppa

Grönkålssoppa gör du snabbt och enkelt, ta grönkålen direkt ur frysen.
Gör så här:
Börja med att koka äggen, cirka 7 minuter. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i den
frysta grönkålen och låt den tina. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i
soppan. Låt soppan koka cirka 3 minuter. Rör ner 1 dl crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och gräslök. Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025