Ingredienser (4 port)
2 dl quinoa
100 g grönkål
100 g rödkål
1 apelsin
1 blodgrapefrukt
4 färska fikon
100 g ädelost
1 granatäpple
Vinägrett:
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk fibersirap
salt
Grönkålssallad med ädelost & citrus
Gör så här:
En härlig grönkålssallad som passar lysande på julbordet. Uteslut quinoan om du önskar en mindre matig sallad som tillbehör.
| 1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. |
| 2. Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet. |
| 3. Skär fikonen i klyftor. |
| 4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet, gärna under kallt vatten i en stor skål så du slipper stänk av röd saft. |
| 5. Finstrimla rödkålen på en mandolin eller med osthyvel. |
| 6. Dra bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv kålen i små bitar. |
| 7. Varva alla ingredienser på ett stort fat och smula ädelosten över salladen. |
Kolhydratsberäkning
Hela receptet: 104 g kolhydrater
Per portion: 26 g kolhydrater
Foto och recept: Lisa Björner
Senast uppdaterad: 14 apr. 2025