« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 dl quinoa

100 g grönkål

100 g rödkål

1 apelsin

1 blodgrapefrukt

4 färska fikon

100 g ädelost

1 granatäpple

Vinägrett:

4 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 msk fibersirap

salt

Grönkålssallad med ädelost & citrus

Grönkålssallad med ädelost & citrus

Gör så här:

En härlig grönkålssallad som passar lysande på julbordet. Uteslut quinoan om du önskar en mindre matig sallad som tillbehör.

1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet.
3. Skär fikonen i klyftor.
4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet, gärna under kallt vatten i en stor skål så du slipper stänk av röd saft.
5. Finstrimla rödkålen på en mandolin eller med osthyvel.
6. Dra bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv kålen i små bitar.
7. Varva alla ingredienser på ett stort fat och smula ädelosten över salladen.

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 104 g kolhydrater
Per portion: 26 g kolhydrater

Foto och recept: Lisa Björner

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025