« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 gröna paprikor

1 selleristjälk

2 små schalottenlökar

2 gula tomater (fler om det är den mindre sorten)

4 dl grönsaksbuljong

1 litet knippe persilja

2 msk olivolja

Lite citron att smaka av med

Salt och peppar

Grön gazpacho

Grön gazpacho

Massor med gröna vitaminer i en läcker liten kall soppa. Perfekt att ha på buffébordet och går att förbereda i god tid!

Gör så här:

Massor med gröna vitaminer i en läcker liten kall soppa. Perfekt att ha på buffébordet och går att förbereda i god tid!

  1. Kärna ur paprikorna, skala lökarna och skär alla grönsaker i lite mindre bitar.
  2. Lägg ner alla ingredienser i en mixer och kör till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice.
  4. Ställ kallt fram till servering

Kolhydrater

1 portion: 5 g
4 portioner: 19 g

Recept: Sibylla Wiegert
Foto André de Loisted

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025