Ingredienser (4 port)
2 gröna paprikor
1 selleristjälk
2 små schalottenlökar
2 gula tomater (fler om det är den mindre sorten)
4 dl grönsaksbuljong
1 litet knippe persilja
2 msk olivolja
Lite citron att smaka av med
Salt och peppar
Grön gazpacho

Massor med gröna vitaminer i en läcker liten kall soppa. Perfekt att ha på buffébordet och går att förbereda i god tid!
Gör så här:
Massor med gröna vitaminer i en läcker liten kall soppa. Perfekt att ha på buffébordet och går att förbereda i god tid!
- Kärna ur paprikorna, skala lökarna och skär alla grönsaker i lite mindre bitar.
- Lägg ner alla ingredienser i en mixer och kör till en slät soppa.
- Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice.
- Ställ kallt fram till servering
Kolhydrater
1 portion: 5 g
4 portioner: 19 g
Recept: Sibylla Wiegert
Foto André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025