« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

13 g kolhydrater

Ingredienser (4 port)

24 råa rödräkor, MSC-märkta

Allioli:

8 vitlöksklyftor, skalade

5 dl mild olivolja eller en

neutral olja + mycket lite

olivolja

3 äggvitor

1 citron, färskpressad juice

Salt

Recept

Mathias Dahlgren

Grillade räkor med allioli

Grillade räkor med allioli

”En riktigt god vitlöksmajonnäs med en bit bröd och några stora räkor på grillen i kvällssolen och man är i gott sällskap. Det är målbilden jag fantiserar om när det inte är sommar.”

Gör så här:

  1.  Tänd träkolsgrillen.
  2. Mixa först vitlök och olja till en vitlöksolja. Mixa sedan äggvitor och lite salt med stavmixer i ett mixerglas. Tillsätt vitlöksoljan i en tunn stråle under mixning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med citronjuice och salt.
  3. Grilla räkorna, gärna med hjälp av ett klämhalster.
  4. Bjud allioli och ett gott bröd eller sallad till räkorna.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025