« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet: 264 g kolhydrater

Per portion: 33 g kolhydrater

Extra tortillabröd: 13 g kolhydrater

Ingredienser (8 port)

1 kg hel fläskkarré

1 dl rubb (se recept)

16–24 små tortillabröd

olja att pensla med

rökspån

Rubb:

1 msk korianderfrön

1 msk fänkålsfrön

3 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 1/2 msk paprikapulver

2 tsk malen ingefära

2 tsk malen kanel

2 tsk malen spiskummin

2 tsk farinsocker

Fänkåls- och äppelslaw:

1/8 vitkålshuvud

1 fänkål

5–6 rädisor

1 grönt äpple

1/2 ask krasse

Jalapeñodressing:

1 msk inlagd grön jalapeño på burk

1 dl majonnäs

2 msk crème fraiche

2 krm salt

nymalen svartpeppar

Recept

Anna Wendt

Grillad fläskkarré i tortillabröd med jalapeñodressad fänkåls- och äppelslaw

Grillad fläskkarré i tortillabröd med jalapeñodressad fänkåls- och äppelslaw

Rökspån ger den nygrillade smaken en extra dimension! Lägg lite spån direkt på glöden – svårare än så är det inte att få till den rökiga smakmagin. Rökspån finns som chips eller flis med olika smaker. Har du gasolgrill läggs spånen i lite folie.

Gör så här:

  1. Blanda kryddorna till rubben och massera in i fläskkarrén. Låt vila i kylen minst två timmar, men gärna över natten.
  2. Mixa jalapeño med majonnäs och smaka av så att du får den styrka du gillar. Vänd i crème fraichen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Ansa vitkålen och fänkålen och strimla tunt på en mandolin, eller med osthyvel. Strimla rädisorna och äpplet i fina bitar. Blanda ner dressingen och rör tills allt är krämigt. Toppa med finklippt krasse.
  4. Lägg rökspånen i blöt och tänd grillen (klotgrill) med grillkolen bäddad i ena halvan av grillen.
  5. Pensla fläskkarrén med olja och grilla den runtom över direkt värme tills den fått färg. Grilla även tortillabröden lite snabbt på båda sidor.
  6. Lägg över karrén på indirekt värme och lägg på rökspånen direkt på glöden. Lägg på locket och grilla ca en timme eller tills innertemperaturen är 68 grader.
  7. Låt köttet vila en liten stund och skär det sedan i skivor och servera det i bröden tillsammans med krämig slaw.

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025