Näringsinnehåll
Hela receptet: 264 g kolhydrater
Per portion: 33 g kolhydrater
Extra tortillabröd: 13 g kolhydrater
Ingredienser (8 port)
1 kg hel fläskkarré
1 dl rubb (se recept)
16–24 små tortillabröd
olja att pensla med
rökspån
Rubb:
1 msk korianderfrön
1 msk fänkålsfrön
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 1/2 msk paprikapulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
2 tsk malen spiskummin
2 tsk farinsocker
Fänkåls- och äppelslaw:
1/8 vitkålshuvud
1 fänkål
5–6 rädisor
1 grönt äpple
1/2 ask krasse
Jalapeñodressing:
1 msk inlagd grön jalapeño på burk
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
2 krm salt
nymalen svartpeppar
Recept
Grillad fläskkarré i tortillabröd med jalapeñodressad fänkåls- och äppelslaw

Rökspån ger den nygrillade smaken en extra dimension! Lägg lite spån direkt på glöden – svårare än så är det inte att få till den rökiga smakmagin. Rökspån finns som chips eller flis med olika smaker. Har du gasolgrill läggs spånen i lite folie.
Gör så här:
- Blanda kryddorna till rubben och massera in i fläskkarrén. Låt vila i kylen minst två timmar, men gärna över natten.
- Mixa jalapeño med majonnäs och smaka av så att du får den styrka du gillar. Vänd i crème fraichen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Ansa vitkålen och fänkålen och strimla tunt på en mandolin, eller med osthyvel. Strimla rädisorna och äpplet i fina bitar. Blanda ner dressingen och rör tills allt är krämigt. Toppa med finklippt krasse.
- Lägg rökspånen i blöt och tänd grillen (klotgrill) med grillkolen bäddad i ena halvan av grillen.
- Pensla fläskkarrén med olja och grilla den runtom över direkt värme tills den fått färg. Grilla även tortillabröden lite snabbt på båda sidor.
- Lägg över karrén på indirekt värme och lägg på rökspånen direkt på glöden. Lägg på locket och grilla ca en timme eller tills innertemperaturen är 68 grader.
- Låt köttet vila en liten stund och skär det sedan i skivor och servera det i bröden tillsammans med krämig slaw.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025