Näringsinnehåll
Per portion 573 kcal
38 g kolhydrater
23 g fett (varav 13 g mättat)
28 g protein
11 g fibrer
Ingredienser (4 port)
1 aubergine
100 g grönkål
500 g gnocchi
1 paket svarta bönor,
sköljda
800 g pastasås (basilika
eller chili)
250 g ricottaost
2 paket mozzarella
1 klyfta vitlök
rapsolja
Recept
Gnocchigratäng

Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Skölj och tärna auberginen i mindre bitar. Riv grönkålen för hand i mindre bitar.
- Häll olja i en ugnsform. Lägg ner vitlök, aubergine, grönkål, gnocchi och bönor. Häll över tomatsås och ricotta och blanda runt.
- Toppa med mozzarella i bitar och grädda i ugn ca 20 min.
- Servera direkt ur formen, gärna med en härlig grönsallad.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025