« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion 573 kcal

38 g kolhydrater

23 g fett (varav 13 g mättat)

28 g protein

11 g fibrer

Ingredienser (4 port)

1 aubergine

100 g grönkål

500 g gnocchi

1 paket svarta bönor,

sköljda

800 g pastasås (basilika

eller chili)

250 g ricottaost

2 paket mozzarella

1 klyfta vitlök

rapsolja

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Gnocchigratäng

Gnocchigratäng

Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.

Gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skölj och tärna auberginen i mindre bitar. Riv grönkålen för hand i mindre bitar.
  4. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner vitlök, aubergine, grönkål, gnocchi och bönor. Häll över tomatsås och ricotta och blanda runt.
  5. Toppa med mozzarella i bitar och grädda i ugn ca 20 min.
  6. Servera direkt ur formen, gärna med en härlig grönsallad.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025