Ingredienser (12 port)
50 g jäst
50 g flytande margarin
3 dl mjölk
2 dl kesella
1 ägg
½ dl vit sirap
1 dl fibrex
1 tsk salt
7-8 dl glutenfri mjölmix
ev sesamfrön
Glutenfritt hamburgerbröd
Receptet går även att använda om du vill baka tekakor, baguetter eller korvbröd
Gör så här:
Smula jästen. Tillsätt mjölk 37C, kesella, margarin, ägg och sirap. Rör om väl. Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen (Semper 1-2 min, övriga mixer ca 5 min). Jäs ca 45 min.
Häll ut på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av degskrapa. Dela i 10-16 bitar. Kavla tekakor/forma korvbröd/forma hamburgerbröd. Jäs ca 20 min. Pensla med vatten och strö över sesamfrön på hamburgerbröden. Grädda i mitten av ugnen, 250C, ca 10 minuter.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025