« Tillbaka till recept

Ingredienser (12 port)

50 g jäst

50 g flytande margarin

3 dl mjölk

2 dl kesella

1 ägg

½ dl vit sirap

1 dl fibrex

1 tsk salt

7-8 dl glutenfri mjölmix

ev sesamfrön

Glutenfritt hamburgerbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

Receptet går även att använda om du vill baka tekakor, baguetter eller korvbröd

Gör så här:

Smula jästen. Tillsätt mjölk 37C, kesella, margarin, ägg och sirap. Rör om väl. Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen (Semper 1-2 min, övriga mixer ca 5 min). Jäs ca 45 min.

Häll ut på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av degskrapa. Dela i 10-16 bitar. Kavla tekakor/forma korvbröd/forma hamburgerbröd. Jäs ca 20 min. Pensla med vatten och strö över sesamfrön på hamburgerbröden. Grädda i mitten av ugnen, 250C, ca 10 minuter.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025